flag Судова влада України

Узагальнення щодо організації роботи суду, пов'язаної із зверненням громадян за І півріччя 2013 року.

23 серпня 2013, 10:32

Узагальнення

щодо організації роботи суду, пов'язаної із зверненням громадян за І півріччя 2013 року.

Робота із зверненням громадян, які надійшли до суду у 1-му півріччі 2012 року регулюється нормами ст. 40 Конституції України, Законом України "Про звернення громадян" від 02.10.1996 року № 653-ХІV, Інструкцією з діловодства за зверненням громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 р. № 348 та Методичними рекомендаціями по організації та веденню роботи із зверненнями громадян у загальних місцевих та апеляційних судах Державної судової адміністрації України.

У першому півріччі 2013 року на адресу Кам'янобрідського районного суду м. Луганська надійшло 20 звернень від громадян, з них 5 звернень у вигляді скарг, 11 звернень у вигляді заяв, 1 звернення у вигляді клопотання, 1 – у вигляді екстреного звернення, 1 – у вигляді інформаційного запиту, 1 депутатське звернення.

За аналогічний період 2011 року в провадженні суду перебувало 22 звернення  від громадян, з них 11 звернень у вигляді скарг, 10 звернень у вигляді заяв, 1 звернення у вигляді клопотання.

         Таким чином, за перше півріччя 2012 р. у процентному відношенні кількість скарг зменшилась на 0,8%.

За звітний період надійшло 2 звернення щодо тривалого не розгляду справ і тяганину при розгляді, 2 на дії судді, 1 на організацію роботи суду та 3 звернення на невидачу копій судових рішень, 10 звернень з інших питань (з приводу неналежного, на думку авторів, відправлення правосуддя судом,  на дії працівників апарату суду, не розподілу позову судді Котлярової І.Ю., порушення прав заявника на оскарження рішення суду, надання доказів виконання вимог статті 11-1 ЦПК України, кількості осіб, визнаних недієздатними або поновлення дієздатності, забезпечення безумовного виконання  постанови пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ «Про практику розгляду судами заяв у порядку наказного провадження № 14 від 23.12.2011 р., поведінки судді Котлярової І.Ю., незгоди відправлення правосуддя).

        Скарг про незгоду з судовим рішенням, на невчасне направлення справи до апеляційної та касаційної інстанції та несвоєчасне звернення до виконання судових рішень не було.

         1 звернення надійшло з Вищої кваліфікаційної комісії судів України, 1 - з ТУ ДСАУ в Луганській області, 1 –з Верховного суду України. 

За звітний період повторних та дублетних звернень не надходило. 

         Звернення громадян були розглянуті в строки, передбачені чинним законодавством. Всі звернення були розглянуті в строк до 15 днів.

         В ході перевірці обставин, вказаних у зверненнях, більшість скарг громадян визнані головою суду необгрунтованими.