flag Судова влада України

Нагадуємо!

04 березня 2014, 16:58

У Кам’янобрідському районному суді міста Луганська у 2013 році для підвищення оперативності і якості здійснення правосуддя реалізовано технічну можливість відправлення текстів судових повісток у вигляді SМS-повідомлень та проведення дистанційних судових засідань з розгляду цивільних, адміністративних справ або кримінальних проваджень у режимі відеоконференції.

Текст судової повістки може бути надісланий судом учаснику SMS-повідомленням лише після подання ним до суду заявки про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення. Така заявка оформляється безпосередньо в суді або шляхом роздрукування та заповнення учасником форми, яка розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України.

Заявка може бути подана як одночасно із позовною заявою, заявою, скаргою, або іншим документом, що подається до суду та підлягає розгляду в процесуальному порядку, так і на стадії судового розгляду справи.

Проведення судового засідання у режимі відеоконференції дозволить заощадити учасникам судового розгляду час та кошти, які витрачаються на прибуття для участі у судовому засіданні з територіально віддалених місць від місця його проведення.

Для проведення судового засідання у режимі відеоконференції особі, яка бере участь у справі, слід звернутись із відповідною заявою до головуючого у справі судді.